New Line Clinic

Філери: наслідки та ускладнення

В останні роки ін'єкційні наповнювачі м'яких тканин стають все більш актуальним та ефективним варіантом для омолодження обличчя. Зростання їх популярності обумовлено низкою чинників, включаючи мінімально інвазивний характер.

Однак, косметологи повинні пам'ятати, що існує ймовірність ускладнень, особливо в практиці фахівців-початківців. На щастя, більшість наслідків є незначними та скороминущими, але для пацієнта вони можуть бути естетично неприємними та неприйнятними.

Філлер: за та проти

Сучасні наповнювачі дозволяють позбутися зморшок і значно покращити свою зовнішність. Натуральні компоненти, що містяться у більшості засобів, дозволяють уникнути серйозних наслідків.

Що стосується можливих ускладнень, їх краще запобігти при ретельному плануванні. Знання анатомії особи та специфічних характеристик кожного наповнювача є дуже важливим. Крім того, філери мають протипоказання, які також необхідно враховувати.

Відповідна глибина ін'єкції залежить від вибраного продукту та впливає на кінцевий результат. Наприклад, ін'єкція гіалуронової кислоти, введена надто поверхнево, може призвести до утворення вузликів та нерівної поверхні.

Багато хто цікавиться: як часто можна колоти філери? Як і за будь-яких косметологічних процедур, важлива міра. Якщо з будь-якої причини миттєвого візуального ефекту не було досягнуто, це не означає, що процедуру потрібно дублювати. Можливо, слід підібрати інший філер (наприклад, Stylage) та проконсультуватися у кваліфікованого фахівця. У будь-якому випадку необхідний достатній інтервал між ін'єкціями.

Ускладнення після введення філера

Ін'єкційний дискомфорт може серйозно стурбувати тих, хто вперше виконує процедуру. Іноді косметолог виробляє анестезію в підочноямковий нерв за 15 хвилин до ін'єкції, поміщає пакет із льодом над передбачуваним місцем ін'єкції за 30 секунд до процедури.

В окремих випадках може виявлятись незначна алергія на філер, яка виражається в почервонінні шкіри, головного болю тощо. Якщо ж після деякого часу в тому місці, в яке була зроблена ін'єкція, намацуються хворобливі вузли та серйозне почервоніння, ці ознаки можуть вказувати на наявність інфекції.

Серед інших можливих ускладнень можна назвати такі:

  • поява синців;
  • судинні порушення;
  • зміна кольору шкіри (збліднення, почервоніння);
  • міграція філера;
  • поява вузликів, грудок, гранульом.
При використанні філерів під очі, ускладнення можуть виражатися у вигляді синців, набряків, появі сльозогінності і т.д.

Обмеження після введення філерів

Для зменшення ризику виникнення гематом та зняття набряків рекомендується після процедури прикладати пакет із льодом на 10-15 хвилин, а також використовувати спеціальний гель.

Після проведення процедури слід уникати:

  • сну на животі чи боці;
  • потрапляння сонячних променів;
  • відвідування лазні, сауни;
  • прийняття гарячої ванни;
  • надмірної мімічної активності;
  • використання декоративної косметики.
Хоча більшості незначних ускладнень можна уникнути за допомогою правильної ін'єкції та вибору наповнювача, навіть після найуспішнішої процедури можуть з'явитися синці та набряки, які можуть поставити в незручне становище. Тому фахівці не рекомендують планувати ін'єкції протягом двох тижнів, що передують важливим подіям, пов'язаним з виходом у суспільство.
Читайте такoж:
Залишіть свій e-mail та отримуйте актуальні статті першими!
Вам сподобалася ця стаття?