New Line Clinic

Тверді губи після збільшення: норма чи варто турбуватися?

Збільшення губ. Чи все так гладко? Чи не буває «побічних ефектів»? Проконсультуйтеся з лікарем-косметологом, він зобов'язаний поінформувати про можливі ускладнення.
Дівчатам належить споруджувати великі надії на пластику губ. Звичайно, адже в рекламі вони бачать, як швидко і безболісно можна набути ідеальної форми. Збільшення губ. Чи все так гладко? Чи не буває «побічних ефектів»? Проконсультуйтеся з лікарем-косметологом, він зобов'язаний поінформувати про можливі ускладнення. Один із найпопулярніших наслідків збільшення губ — їх твердість (ущільнення) та утворення кульок після процедури. Давайте розбиратися, чи справді це ускладнення, чи переживати не варто, і все минеться?

Основні причини виникнення твердості губ після процедур

  • Низька кваліфікація лікаря, який проводить контурну пластику.
Не кваліфікований фахівець може ввести гіалуронову кислоту у надмірній кількості або на недостатню глибину. Особливо це часто спостерігається у дівчат з тонкою шкірою. На вигляд ці місця: блакитні чи сірі освіти. Вони не критичні, можна почекати і філер сам розсмокчеться через певний час, можна видалити утворення спеціальними препаратами.
  • Зміщення гіалуронової кислоти.
Утворюється спочатку, коли сумка, що утримує субстанцію, ще не сформувалася.

  • Запальний процес.
Через проникнення небажаних мікроорганізмів у шкіру через прокол.

  • Зростання сполучної тканини.
Гіалуронова кислота пробуджує активність фібробластів. Підвищене ущільнення може виникнути навіть тривалий час після процедури.

  • Формування гематоми.
Через ін'єкцію можлива поява гематом через пошкодження судин, але гематома як з'являється, так і проходить — самостійно.

  • Використання неякісних філерів.
Щоб уникнути ускладнення з цієї причини, варто проходити процедуру виключно у клінік, що спеціалізуються.

  • Неправильний догляд.
Нехтування порадами спеціаліста. Важливо забезпечити якісний догляд на весь процес відновлення

  • Непереносимість анестетика.
Часто, щоб уникнути больових відчуттів, вводяться анестетики. За наявності їх непереносимості виникає алергічна реакція.

  • Відторгнення препарату.
Вкрай рідко, але можливо. Кожен організм індивідуально реагує на препарат

Перш ніж порушувати вирішувати ту чи іншу проблему, порадьтеся зі своїм косметологом. Він знає, коли потрібно приймати особливі препарати, а в яких краще просто почекати.

У яких випадках при ущільненні не варто переживати?

Щільний філер

Навіть при першокласному введенні, допускається ущільнення, деякі грудки в губах. Переживати не варто, згодом вони зникнуть.

Не минуло достатньо часу

Не треба одразу панікувати. Ущільнення губ - природна реакція організму на "несанкціоноване втручання". Гель досить повільно розсмоктується. Прискорити цей процес можна спеціальним масажем. У жодному разі не варто робити його самостійно — цим має займатися лікар-косметолог.

Щоб зрозуміти, чи потрібно турбуватися, дайте відповідь на запитання

  1. Чи присутні білі кульки на слизовій?
  2. Чи проявляється асиметрія губ, якої не було до цього?
  3. Чи видно скупчення гелю під шкірою?
  4. Чи є деформація окремих ділянок на губах?

Якщо ви хоч один раз відповіли «так». Варто звернутися до Вашого косметолога, який вчинив ін'єкцію. Тільки фахівець може приймати рішення щодо виправлення проблеми, що виникла.

Залишіть свій e-mail та отримуйте актуальні статті першими!
Вам сподобалася ця стаття?