New Line Clinic

Докладніше про ботокс для обличчя

Ботокс – це вид косметологічної процедури, коли під шкіру вводяться ін'єкції спеціального нейротоксину – препарату, що має природну основу, метою якого є паралізація нейронних зв'язків, що призводить до розслаблення м'язів та розгладжування зморшок. Діюча речовина називається ботулінічним токсином (від назви бактерії, якою він виробляється), звідси і назва процедури "ботокс".

Декілька фактів:
  • це найпопулярніша нехірургічна косметологічна процедура, яка щорічно проводиться понад 6 мільйонів ін'єкцій;
  • у медицині ботокс використовується для лікування косоокості, підвищеної пітливості, мігрені, м'язових розладів та ін.;
  • Ботулінічний токсин - це отрута, але введення малих доз не чинить негативних наслідків.

Ботокс для обличчя

Ботокс для обличчя у косметології має показання до застосування. До них можна віднести:

  1. Яскраво виражені мімічні зморшки;
  2. Зменшення провисаючих ділянок шкіри (часто торкнулися щоки та підборіддя);
  3. Виправлення контурів особи;
  4. Корекція лицевої асиметрії.

Зморшки на шкірі зазвичай утворюються перпендикулярно м'язу, що скорочується, розташованої безпосередньо під ними. Наприклад, м'яз чола - це вертикальна м'яз і коли вона скорочується (наприклад, при піднятті брів), лінії зморшок, що утворюються, будуть горизонтальними. Препарат у м'язах блокує нервові імпульси, активність їх скорочується, зморшки зменшуються. У разі глибоких мімічних зморшок ботокс «пом'якшує» лінії, але не видаляє їх повністю, потрібний огляд і консультація фахівця.

Як і будь-які уколи, ін'єкції ботокса болючі, але голки, що використовуються, дуже тонкі, тому больові відчуття мінімальні. Область особи може бути оброблена місцевим кремом, що анестезує.

Процедура ін'єкцій зазвичай займає від 10 до 30 хвилин, результату не варто чекати відразу, оскільки потрібно від 2 до 4 діб для прикріплення активної речовини препарату до закінчення нерва. Максимальний ефект зазвичай настає приблизно через 2 тижні.

Ботокс у лоб

Ботокс у лоб застосовується для розгладження двох видів складок:

  • глабеллярних ліній, які є вертикальними «зморшками похмурого погляду», що виявляються між бровами. Утворюються ці складки, коли людина хмуриться. Для лікування глабеллярних ліній більшість косметологів використовує близько 20-25 одиниць ботоксу: це може бути 5 уколів V-подібної форми між бровами, або 3 ін'єкції в центральні точки. Конкретні місця уколів вибирає лікар, проводячи перед процедурою ботоксу спеціальний аналіз відгуку м'язів обличчя;
  • горизонтальні зморшки. Корекція відбувається за рахунок розслаблення переднього м'яза, що відповідає за активність брів. Під час процедури вводять до 30 одиниць ботоксу в 5-10 різних точок чола. Ін'єкції вводять у М-подібній формі на відстані приблизно 1,5-2 см один від одного. Точні місця залежать від розміру чола та розподілу активності ділянок переднього м'яза.

Ботокс у губи

Ботокс у губи може забезпечити кілька косметичних покращень:

  • мінімізація складок в області верхньої та нижньої губ;
  • зміна «напряму» куточків рота;
  • розгладжування ліній, що йдуть від куточків рота;
Але правильно провести процедуру ботоксу для губ може лише висококваліфікований фахівець, бо всі маніпуляції мають відбуватися з ювелірною точністю.

Вартість ботоксу

Вартість процедури ін'єкцій ботоксу залежить від ціни препарату, кількості введених одиниць, кваліфікації спеціаліста, регіону. Ін'єкції ботоксу, ціна на які сильно занижена, повинні насторожити - швидше за все, використовується неякісний розчин.

Ін'єкції якісного препарату, наприклад, ботокс Hutox, як правило, добре переносяться. Дуже рідко проявляється генетична схильність до вироблення антитіл – тоді процедура не дасть бажаного ефекту.

Не варто вдаватися до уколів при запальних процесах, вагітності, алергічних реакціях та ін.

Результат зберігається загалом 6-8 місяців, потім, за бажання, уколи можна повторити.

Відповідаючи на запитання, що хвилює багатьох, які збираються вдатися до цієї послуги, «Ботокс — що це: отрута чи уколи краси?», важливо зауважити, що безпека ботоксу доведена медичними дослідженнями та при коректному використанні, допоможе зберегти красу та молодість без шкоди здоров'ю.
Читайте такoж:
Залишіть свій e-mail та отримуйте актуальні статті першими!
Вам сподобалася ця стаття?